Përshkrim

Doppelherz® aktiv Kollagen 11.000 Plus përmban një kombinim të vitaminave dhe elementëve gjurmë të cilët kontribuojnë në një sistem të shëndetshëm muskuloskeletor. Ndihmon në ruajtjen e rehatisë dhe mirëqenies së përbashkët.
Sistemi ynë muskuloskeletor është i përbërë nga pjesë të ndryshme (artikulacione, kërc, eshtra, muskuj dhe inde lidhëse) të cilat duhet të funksionojnë në mënyrë perfekte për të lejuar lëvizje të sakta, të lëmuara dhe pa mundim. Një mënyrë e shëndetshme e jetës duke përfshirë një dietë të ekuilibruar që furnizon pjesët e ndryshme të këtij sistemi me lëndë ushqyese thelbësore është e rëndësishme për të ruajtur komoditetin dhe lëvizshmërinë e nyjeve, veçanërisht pas një moshe të caktuar.

Kollagen 11.000 Plus nga Doppelherz® përmban vitamina dhe elementë gjurmë të cilët kontribuojnë në një sistem muskuloskeletor të shëndetshëm dhe në mbrojtje efikase të qelizave. Përmban shtesë 11 g hidrolizat kolagjeni dhe 100 mg sulfat kondroitinë të cilët janë përbërës thelbësorë të kërcit dhe indeve lidhëse.

Këto lëndë ushqyese shpërndahen në një formë të lëngshme me shije të këndshme të manave të egra, në shishe të përshtatshme me një dozë të vetme që mund të barten kudo.

Kolagjeni është përbërësi kryesor i shumicës së indeve lidhës. E rregulluar me fibra, luan një rol shumë të rëndësishëm në funksionin e ligamenteve, tendinave, kërcave dhe eshtrave. Fijet e kolagjenit janë shumë rezistente ndaj tensionit: 10 deri në 40 kg janë të nevojshme për të prishur një fibër kolagjeni me diametër 1 mm!

Vitamina C kontribuon në sintezën normale endogjene të kolagjenit dhe në funksionimin e duhur të kërcave dhe eshtrave. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme për të mbrojtur qelizat kundër stresit oksidativ.

Bakri ndihmon për të ruajtur indet lidhëse të shëndetshme. Këto inde strukturore dhe mbështetëse i mbajnë organet në vendin e tyre të dedikuar dhe janë të rëndësishme për funksionimin e sistemit musculoskeletal.

Seleni kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunitar dhe në mbrojtjen e qelizave kundër stresit oksidativ.

Vitamina D është e rëndësishme për të mbajtur kocka të shëndetshme dhe mbështet funksionin e muskujve dhe të sistemit imunitar.

Kondroitina është një nga blloqet ndërtuese të proteoglikanëve që përbëjnë dhe i japin kërcit vetitë e tij të sforcimit dhe rezistencës në shtypje.

X