Dhimbjet e kokës nga seksi vijnë nga aktiviteti seksual ,veçanërisht nga orgazma. Ju mund të vini re një dhimbje të shurdhër në kokën dhe qafën tuaj që rritet ndërsa eksitimi seksual rritet. Ose, më shpesh, ju mund të përjetoni një dhimbje koke të papritur, të fortë pak para ose gjatë orgazmës.

Shumica e dhimbjeve të kokës nuk janë për tu shqetësuar. Por disa mund të jenë shenjë e diçkaje serioze, siç janë problemet me enët e gjakut që ushqejnë trurin tuaj.

Ekzistojnë dy lloje të dhimbjeve të kokës seksuale:

Një dhimbje e shurdhër në kokë dhe qafë që intensifikohet ndërsa rritet eksitimi seksual.
-Një dhimbje koke e papritur, e rëndë, pulsuese që ndodh pak para ose në momentin e orgazmës
Në disa njerëz, të dy llojet e dhimbjeve të kokës janë të kombinuara.

Shumica e dhimbjeve të kokës në seks zgjasin të paktën disa minuta. Të tjerët mund të vonojnë për orë të tëra ose edhe dy deri në tre ditë.

Shumë njerëz që kanë dhimbje koke seksuale do t’i përjetojnë ato në grupe për disa muaj, dhe pastaj ata mund të shkojnë për një vit ose më shumë pa pasur ndonjë dhimbje koke seksuale. Deri në gjysma e të gjithë njerëzve me dhimbje koke seksuale i përjetojnë ato gjatë rreth gjashtë muajve. Disa njerëz mund të kenë vetëm një sulm gjatë jetës së tyre.

Kur te vizitoni nje mjek:
Dhimbjet e kokës seksuale nuk janë zakonisht një shqetësim. Por konsultohuni me mjekun tuaj menjëherë nëse keni një dhimbje koke gjatë aktivitetit seksual ,veçanërisht nëse fillon papritmas ose është dhimbja juaj e parë e këtij lloji.

Dhimbjet e kokës seksuale që vijnë papritmas kanë më shumë të ngjarë të shoqërohen me:

-Një zgjerim ose flluskë në murin e një arterie brenda kokës tuaj (aneurizma intrakraniale).
-Një lidhje anormale midis arterieve dhe venave në tru (keqformim arteriovenoz) që rrjedh gjak në hapësirën e mbushur me lëng spinal brenda dhe rreth trurit.
-Gjakderdhje në murin e një arterie që çon në tru (diseksion).
-Goditje në tru’
-Semundje e arteries koronare’
-Përdorimi i disa ilaçeve, të tilla si pilulat e kontrollit të lindjes.
-Inflamacion nga disa infeksione.
-Dhimbjet e kokës seksuale të shoqëruara me humbje të vetëdijes, të vjella, ngurtësim të qafës, simptoma të tjera neurologjike dhe dhimbje të forta që zgjasin më shumë se 24 orë ka më shumë të ngjarë të jenë për shkak të një shkaku themelor.

Faktoret e rrezikut
Dhimbjet e kokës nga seksi mund të prekin këdo. Por faktorët e rrezikut për këto dhimbje koke përfshijnë:

-Të qenit mashkull. Burrat janë më të prirur për të pasur dhimbje koke seksuale.
-Historia e migrenës. Të jesh i prirur për migrenë rrit rrezikun e dhimbjeve të kokës seksuale.

Parandalimi:
Ndonjëherë dhimbjet e kokës seksuale mund të parandalohen duke ndaluar aktivitetin seksual para orgazmës. Marrja e një roli më pasiv gjatë seksit gjithashtu mund të ndihmojë.