Përdorimi i maskave kundër CoronaVirus, detajet që duhet ti dini!

Përdorimi i maskave tashmë është ‘detyrim’ për mbrojtjen e shëndetit prej CoronaVirus.

Çfarë duhet të dimë rreth përdorimit të maskave dhe hapat që duhet të ndiqen:

Para se të vendosni një maskë, pastroni duart me fshij dore me bazë alkooli ose sapun dhe ujë.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë dhe sigurohuni që të mos keni boshllëqe midis fytyrës dhe maskës.

Shmangni prekjen e maskës gjatë përdorimit të saj; nëse e bëni këtë, pastroni duart tuaja me fshij dore të bazuar në alkool ose sapun dhe ujë.

Zëvendësoni maskën me një të re sa më shpejt që të jetë e lagur dhe mos përdorni përsëri maska ​​me përdorim të vetëm.

Për të hequr maskën: hiqeni atë nga pas (mos prekni pjesën e përparme të maskës); hidhni menjëherë në një kosh të mbyllur; pastroni duart me fshij dore me bazë alkooli ose sapun dhe ujë.